FOR DEG SOM UNDERVISER STORE OG SMÅ I FORMING OG SOM ØNSKER PERSONLIG OG FAGLIG UTVIKLING. 

 

Det settes nå igang en ny kursrekke for private og kommunale barnehager. Så for de av dere som trenger påfyll, har fått nye pedagoger eller vil lære noe nytt så er dette mulig her.

 

 • TEGNING MED KULL:

  Dere skal få mulighet til å jobbe med kull og kullets muligheter over to dager. Dette er et materiale du vil lære å bli mer og mer glad i etterhvert som du mestrer mer og mer og forstår hva du kan gjøre med det. Dette er også noe ungene i barnehage elsker å jobbe med.

  Bildene dere ser her er laget av kulturskolelevene mine ved Rana Kulturskole.

 • TEGNING MED PASTELL:

  Pastellkritt er et flyktig men nydelig materiale å jobbe med. Hvordan vi jobber med pastell kommer an på hvilket papir vi jobber på. Dere skal få prøve ut flere papirtyper, lære dere å blende farger og jobbe med form. Vi jobber med dette i 2 dager og dere skal få utfolde dere. Vi kommer også til å snakke om hvordan dere kan videreføre dette i barnehagen.

 • TEGNING MED FARGESTIFTER:

  Akvarellmaling forbinder mange med malerskrin. Men det finnes andre måter å jobbe med akvarell på som vil gjøre dine tegninger mye bedre. Fordelen med å tegne med akvarell blyanter er at du kan velge om du vil male på det eller ikke. Dette gir unike muligheter i uttrykk.
  2 dager vil du få til å fordype deg i dette materialet og lære hva som er lurt i forhold til barna.

 • BLEKK OG FLYTENDE TUSJ;

  Vil du utfolde deg og la det helt uforutsette være med å skape et kunstverk? Da er dette en utrolig morsom måte å jobbe på. Vi vil jobbe med dette 2 dager.

 • FIGURATIVT MALERI:

  Figurativt maleri.
  Mange ønsker å lære å male figurativt. På dette kurset får du male det du vil, bare det er figurativt og du har et forhold til det. Min oppgave er å veilede deg på en slik måte at du oppnår det målet du har satt for deg selv. 4 dager bruker vi til dette:)

 • NONFIGURATIVT MALERI:

  Her er det flater, former, rytmer, følelser, det intuitive, som skal utfolde seg gjennom lek og forskjellige teknikker.
  Dette vil foregå over 3 fulle dager.

 • COLLAGE:

  Vi skal klippe og lime, rive og male. Vi skal utfolde oss og leke med former, farger tekst, teksturer slik at det blir ditt unike uttrykk.
  Dette skal vi jobbe med i 2 dager, dere vil også få muligheten til å kombinere dette med maling.

 • GRAFIKK: laget av Anette Borge

  Vi skal jobbe med grafikk på flere måter som vil tilfredsstille både store og små innovatører. Vi skal jobbe med å lage mønster på forskjellige flater som lager forskjellige uttrykk. 2 dager går med til dette kurset.

 • RELIEFF:

  Vi jobber i 5 dager med design, tekstur, lys og skygge. Vi planlegger, modellerer, limer, lager avstøpninger og monterer avstøpningene. Dette er et prosjekt som vil kunne bygge et unikt miljø i bhg med avstøpninger som som kan monteres samen og danne sansevegger. Gled deg.

 • STREET ART:

  Vil du dekorere barnehagen på en annen måte?
  Har dere en murvegg ute eller inne som er kjedelig og som trenger oppfriskning?? Da er dette noe for dere.
  Har dere bilder eller en ide dere vil ta utgangspukt i? Kan være bilder av barn som gjør noe eller bilder av noe som symboliserer et tema dere jobber med??
  Vi forenkler, projekterer og maler på papir slik at når dere skal dekorere i bhg så vet dere akkurat hva som skal gjøres på veggen.

 • LAND ART: eksempel laget av Andy Goldsworthy

  Vi skal til vakre Korgen og utfolde oss med materialer vi finner ute i skogen og langs elva leke med speiling og vann. Vi skal også jobbe med farger, former og materiale vi finner i naturen.

  Bonusen er at vi skal være på hyttene til Korgen Camping. I tillegg skal vi kose oss med god mat og fine venner.

KOMPETANSEHEVING 1

 

SKREDDERSY DIN EGEN KURSREKKE OG VELG DE KURSENE SOM ER RELEVANTE FOR DEG OG DIN BEDRIFT.

Du kan skrive, du har øye hånd koordinasjonen på plass, du mangler bare en ting. Erfaring, for å kunne lage de tingene du ser på bildene.

Alle kan forme, tegne og male, det er bare veldig mange som ikke har gitt seg selv en reell sjanse til å mestre det - fordi de har gitt opp før de virkelig HAR begynt. Selvfølgelig er det noen det ligger lettere for enn andre akkurat som med andre fag. La ikke det stoppe deg.

Hvilken erfaring du har fra før er ikke viktig når du kommer på kurs her på Mileperlen. Det er hva du har lært og mestret når du går ut døra som er viktig. Det er mitt ansvar som veileder å få deg til å oppnå ditt mål. Det er mitt ansvar å gi deg den redskapen og den erfaringen og kunnskapen du trenger for å nå ditt mål.

Det er utrolig hva folk lærer på kort tid om de virkelig går i dybden og slår av den indre kommentatoren som forteller at de ikke kan noe. Du skal kun forholde deg til en ting, å få kontakt med mer av din egen kreativitet og få redskaper som kan hjelpe deg å gjøre det samme for andre. 

Det er ingen tvil om at du er en bedre lærer om du har egen erfaring i det du skal lære bort og skjønner de prosessene som foregår i et menneske mens de kreerer.  Kursene handler om å utvikle ens evne til å virkelig lytte, til seg selv, til andre. Samtidig handler de om å beherske metodikken, redskapene og materialene slik at du alltid er et hode foran de du underviser.

Om du gir en oppgave til et barn og en voksen vil de løse den på forskjellig måte, på sin egen unike måte, ut fra sine egne forutsetninger. Det som er viktig er å hold begge i flytsonen samtidig som du holder dem i en utviklingsprosess så de strekker sin kunnskap og sin konfortsone. Da må du evne å forstå hvor de er og ha stor lyttestyrke i fht hvor langt du kan strekke dem. Har du ikke kontakt med deg selv og forståelse for hva som foregår i din elev er dette ingen enkel affære.  

På kursene får du utfordringer tilpasset deg slik at du personlig utvikler dine egne evner. Når du utvikler deg selv, blir du også en bedre veileder for barna du jobber med fordi du kjenner prosessen innenfra. Barna vil ikke klare det samme som deg og det er heller ikke meningen, men prosessen er den samme, om det er barn, ungdommer eller voksne som jobber i prosess.

Det du lærer her er hvordan du går fram og skaper rom og takhøyde slik at dine elever mestrer mer sammen med deg enn noen ganger før. Når de har opplevd den mestringen er sannsynligheten for at de fortsetter på egen hånd veldig stor:) Min jobb som pedagog er alltid å lage rom, så folk oppdager at de kan mye mer enn de selv har trodd. Både store og små. 

Pris 1200,- pr dag, pr pers, for undervisning + materiell som varierer fra kurs til kurs.

 

 

Kursene kan også bestilles dit du er, enkeltvis eller som en kursrekke. Yvonne reiser også med inspirasjonsforedrag om prosessjobbing og hva både store og små kan få til med hensiktsmessige redskap, materialer og veiledning.  

 

 

 

Vil du gi ungene en mulighet til å lage de utroligste ting og de voksne en mer givende dag på jobb? Ta kontakt

 

 

 

 

  Kontakt; mileperlen@gmail.com  

 

 http://www.facebook.com/Mileperlen