PORTRETT 5-7 Februar 2021

På dette kurset lærer du om hvordan du kan "modellere og lage illusjon av 3 dimnensjoner" og skape et uttrykksfullt portrett. 

Portrett er et bilde eller en skildring av et bestemt menneskes individuelle særtrekk, i billedkunsten oftest ansiktet.

For at du skal få tilpasset underviningen ti dine behov så kan du velge å gjøre dette på forskjellige måter.

Du kan du velge om du vil jobbe svart hvitt, noe som noen foretrekker første gangen, eller jobbe i farger.

Vi kommer til å jobbe med den berømte Zorn paletten som handler oom å lage variasjoner av hudfarger med bare 4 farger. Den er utrolig fin å kunne.

Du kan kopiere et portrett som det er, eller du kan gå utover portrettefotografiet og gjøre det til noe mer enn bare et kopi av et bilde og legge til symboler eller teksturer, sette det i en annen sammenheng el. 

Du kan også velge om du vil jobbe helt fint eller grovere med palettkniv eller grove pensler og med andre farger. Et portrett kan være så mangt. Det finner vi ut av når du kommer.

Mye vil handle om å blande og blende farger i hverandre så du får fine overganger og de fargene du trenger til ditt motiv eller finnne akkurat den fargen du trenger for å lage den kontrasten du trenger. Du vil male både tørt i tørt og vått i vått og  legge lag på lag med farger og nyanser og bygge opp bildet ditt.

Du lærer hvordan du bruker kontraster og hvordan du bruker dine penselstrøk bevisst for å få den effekten du vil ha.

- Alt etter hvilket mål du har satt for deg selv vil vi jobbe bit for bit med å få ditt bilde i mål. Du kan være helt nybegynner eller garvet i gamet, du blir undervist ut fra dine forutsetninger hele tiden og vil uansett ha nytte av dette kurset:)

Pris på Kurset er 2800,- for hele helgen.

Materiell på 600,- kommer i tillegg om du ikke har det selv:)

Fredag er det undervisning fra 18- 21.00. Da skal vi legge et lite grunnlag som skal tørke til neste dag og snakke om hva dere vil med denne helgen.

Lørdag og søndag vil undervisningen vil foregå fra 10.00- 17.00.

 
Det vil også være mulig å jobbe på atelieret til de sene kveldstimer og kose deg å snakke med likesinnede utover undervisningstiden.
 
 
 
 
Maleveileder Yvonne Rosten har mange års erfaring i veiledning og undervisning av barn, ungdom, voksne og eldre. Hun er også utøvende innen figurativt maleri men også abstrakt og intuitivt maleri.
 
  
PS: Jeg anbefaler dere å overnatte da det er veldig nyttig  å få være i egen prosess i så lang tid som mulig og jobbe utover kveldene. Da kan det være godt å bare hoppe til køys og få servert fokost dagen etter:))
 
Bestill overnatting samtidig som dere melder dere på om dere trenger det. Rom koster 700,- pr pers i dobbeltrom m/ frokost. Skal dere ha enkeltrom er det 1200 pr rom m/frokost.
 
Er du usikker på hva du trenger? Ring å snakk med meg. Får du ikke tak i meg så skriv mld så svarer jeg så fort jeg kan.
 
Tlfnr er 97176824.
 
Du trenger: 
Lerret/noe å male på og maling kan dere bestille på KEM.no.
Om dere ikke vil dette kan dere få maling her, plater har jeg også, da legger dere bare til 600,- på prisen for kurset. Dette må bestilles på forhånd så jeg vet hva jeg må handle inn. 
  
Tørrmat tar dere med dere, vi har et fullt utstyrt kjøkken tilgjengelig for dere så dere kan ordne dere selv og lage mat. 
 
Kaffe/te/frukt får dere her.
 
 
Depositum på 1000,- innbetales ved kursreservasjon.
Kontonr; 4509 26 57616. Resterende betales ved kursstart på samme konto eller vippses på 97176824. 
 
Bindende påmelding på mileperlen@gmail.com 
 

Portrett hva er det, er det et menneske, er det et dyr, er det i farger eller vil du ha det i svart hvitt. Jeg er ganske fleksibel. Du får stort sett gjøre akkurat hva du vil.

Svarthvitt portrett kan også være dramatisk og vakkert og er ikke på noen slags måte mindre vakkert enn portrett i farger.