FOR DEG SOM UNDERVISER STORE OG SMÅ I FORMING OG SOM ØNSKER PERSONLIG OG FAGLIG UTVIKLING. 

 

NÅ KAN DU SETTE SAMMEN DIN EGEN KURSREKKE AKKURAT SLIK DET PASSER DEG OG DIN BEDRIFT.

 

 • SMÅ SKULPTURER:

  Vil du lære å jobbe med små skulpturer på rundt 30 cm?
  På dette kurset vil du få mulighet til å jobbe med spennende materialer som gir deg mulighet til å utfolde deg på måter du ikke visste du kunne. Dette går over 2 dager.

 • FIGURTEATERDUKKER:

  Figurteaterdukker er fantastisk å jobbe med enten det er kjente eventyr figurer eller rene fantasifigurer. I 2 dager skal dere få fordype dere i dette. dette vil spenne fra modellering, maling, til sying og dekorering av klær. Vi skal bruke 2 dager til dette.

 • "MASKOTMAKING":

  Ull er et fantastisk materiale å jobbe med. Disse dagene skal du få jobbe med skulpturer av ull. du skal få og filte deg en skapning av ønsket art. 2 dager vil du få på deg til å ferdigstille denne. Det vil bli travle men gode dager.

 • SKULPTUR AV VERDILØST MATERIALE:

  Mange materialer vi har rundt oss kan brukes til å lage de utroligste ting. På dette kurset skal dere få muligheten til å bruke ting dere har rundt dere til vanlig på en uvanlig måte. Gled dere. 2 dager får du til disposisjon til dette.

 • REDESIGN:

  Har du en gammel stol, en gammel vase eller noe du liker som du har lyst til å gjøre om til noe annet? Ta det med deg så skal vi se hva vi kan gjøre med det. 2 dager kommer vi til å ha disposisjon til dette arbeidet.

 • MASKER:

  Masker er noe som har fascinert mennesker gjennom mange årtusener. Nå får du mulighet til å la denne fascinasjonen komme deg til gode og utfolde deg etter alle kunstens regler, I løpet av disse dagene skal du få lage avstøpning og dekorere maskene. Dette skal vi holde på med i 2 dag.

 • SKULPTUR:

  Dette blir noe skikkelig gris. Det liker vi:) Vi skal jobbe med verdiløse materialer og gips og se hva vi kan få til med disse materialene når vi jobber oss fram til en skulptur. Vi skal jobbe i 3 dager med dette prosjektet.

 • MODELLERING I LEIRE/STØPING AV FORMER:

  Å la hendene gli i leiren og kjenne hvordan alt du gjør får konsekvenser er er deilig følelse. Vi skal jobbe med form og la fantasien løpe av med oss men vi skal også modellere etter noen referanserammer og gi dere litt ekstra utfordringer så dere lærer materialet og redskapene å kjenne. i 3 dager vil dere kunne utfolde dere i dette.

 • VARIGE SKULPTURER UTE:

  Vi skal jobbe med modellering, lage former og støpe det i varig materiale. Dette gjør vi med tanke på utsmykking ute. Dette er en møysommelig prosess og vi kommer til å bruke 5 dager på dette arbeidet:) Gled deg:)

 • ROM:

  Hvordan påvirker rommet oss og hva vil vi det skal uttrykke eller stimulere til? Dette er sentrale spørsmål her.

  Dere skal bygge en skisse som skal gjennomføres i et valgt rom etter kurset. 2 dagers kurs.


 • BETONG:

  Betong er et fantastisk materiale å jobbe med, både til å støpe skulpturer av og til å lager relieffer og alt fra fuglebad, blomsterkrukker og til hagefliser. Dette blir spennede 3 dager.

KOMPETANSEHEVING 2

 

SKREDDERSY DIN EGEN KURSREKKE OG VELG DE KURSENE SOM ER RELEVANTE FOR DEG OG DIN BEDRIFT.

 

 

 

Dette er et kursopplegg som handler om den 3 dimensjonale formen. 3 dim er ting du kan se i 3 dimensjoner, høyde, bredde og dybde.

 

Det vi skal jobbe med er Skulptur, installasjoner, modellering lære å se mulighetene med materielene dere har rundt dere.

 

Dere skal få lære noe om bruk av redskaper. Bruk av forskjellige materialer, kombinasjoner av materialer, jobbe med design. Dere skal lære jobbe med abstrakt form, og modellere klassisk så dere får et bedre ståsted rent fagmessig og erfaringsmessig. 

 

 Du kan skrive, du har øye hånd koordinasjonen på plass, du mangler bare en ting. Erfaring, for å kunne lage de tingene du ser på bildene.

 

Alle kan forme, tegne og male, det er bare veldig mange som ikke har gitt seg selv en reell sjanse til å mestre det - fordi de har gitt opp før de virkelig HAR begynt. Selvfølgelig er det noen det ligger lettere for enn andre akkurat som med andre fag. La ikke det stoppe deg.

 

Hvilken erfaring du har fra før er ikke viktig når du kommer på kurs her på Mileperlen. Det er hva du har lært og mestret når du går ut døra som er viktig. Det er mitt ansvar som veileder å få deg til å oppnå ditt mål. Det er mitt ansvar å gi deg den redskapen og den erfaringen og kunnskapen du trenger for å nå ditt mål.

 

Det er utrolig hva folk lærer på kort tid om de virkelig går i dybden og slår av den indre kommentatoren som forteller at de ikke kan noe. Du skal kun forholde deg til en ting, å få kontakt med mer av din egen kreativitet og få redskaper som kan hjelpe deg å gjøre det samme for andre. 

 

Det er ingen tvil om at du er en bedre lærer om du har egen erfaring i det du skal lære bort og skjønner de prosessene som foregår i et menneske mens de kreerer.  Kursene handler om å utvikle ens evne til å virkelig lytte, til seg selv, til andre. Samtidig handler de om å beherske metodikken, redskapene og materialene slik at du alltid er et hode foran de du underviser.

 

 Om du gir en oppgave til et barn og en voksen vil de løse den på forskjellig måte, på sin egen unike måte, ut fra sine egne forutsetninger. Det som er viktig er å hold begge i flytsonen samtidig som du holder dem i en utviklingsprosess så de strekker sin kunnskap og sin konfortsone. Da må du evne å forstå hvor de er og ha stor lyttestyrke i fht hvor langt du kan strekke dem. Har du ikke kontakt med deg selv og forståelse for hva som foregår i din elev er dette ingen enkel affære.  

 

På kursene får du utfordringer tilpasset deg slik at du personlig utvikler dine egne evner. Når du utvikler deg selv, blir du også en bedre veileder for barna du jobber med - fordi du kjenner prosessen innenfra.

 

Barna vil ikke klare det samme som deg og det er heller ikke meningen, men prosessen er den samme om det er barn, ungdommer eller voksne.

 

Det du lærer her er hvordan du går fram og skaper rom og takhøyde slik at dine elever mestrer mer sammen med deg enn noen ganger før. Når de har opplevd den mestringen er sannsynligheten for at de fortsetter på egen hånd veldig stor:) Min jobb som pedagog er alltid å lage rom, så folk oppdager at de selv kan mye mer enn de selv har trodd. Både store og små.

Pris 1200,- pr dag, pr pers for undervisning + materiell.

 

Kursene kan også bestilles dit du er, enkeltvis eller som en kursrekke. Yvonne reiser også med inspirasjonsforedrag om prosessjobbing og hva både store og små kan få til med hensiktsmessige redskap, materialer og veiledning.  

 

Vil du gi ungene en mulighet til å lage de utroligste ting og de voksne en mer givende dag på jobb? Ta kontakt

 

 

 Kontakt; mileperlen@gmail.com  

 

  http://www.facebook.com/Mileperlen