Del denne siden

Klassisk

Fabulerende maleri

Ekspressivt og kraftfullt

PORTRETT 26-28 JANUAR 2024

På dette kurset lærer du om hvordan du kan "modellere og lage illusjon av 3 dimensjoner" og skape et uttrykksfullt portrett. 

Portrett er et bilde eller en skildring av et bestemt menneskes individuelle særtrekk, i billedkunsten oftest ansiktet.

For at du skal få tilpasset underviningen til dine behov så kan du velge å gjøre dette på forskjellige måter.

Du kan du velge om du vil jobbe svart hvitt, noe som noen foretrekker første gangen, eller jobbe i farger.

Vi kommer til å jobbe med den berømte Zorn paletten som handler om å lage variasjoner av hudfarger med bare 4 farger. Den er utrolig fin å kunne. Når du forstår den kan vi tilføre evt andre farger.

Du kan kopiere et portrett som det er, eller du kan gå utover portrettefotografiet og gjøre det til noe mer enn bare et kopi av et bilde og legge til symboler eller teksturer, sette det i en annen sammenheng eller tilføre andre elementer. 

Du kan også velge om du vil jobbe helt fint eller grovere med palettkniv eller grove pensler, og med andre farger. Et portrett kan være så mangt. Det finner vi ut av når du kommer.

Mye vil handle om å blande og blende farger i hverandre så du får fine overganger og de fargene du trenger til ditt motiv. Vi jobber også mye med kontraster og flater mens vi bander akkurat den fargen du trenger for å få det som du vil. Du vil male både tørt i tørt og vått i vått og  legge lag på lag med farger og nyanser for å bygge opp bildet ditt.

Vi vil også jobbe med bevisste penselstrøk og penselføring for å fa ønsket effekt.

- Alt etter hvilket mål du har satt for deg selv vil vi jobbe bit for bit med å få ditt bilde i mål. Du kan være helt nybegynner eller garvet i gamet, du blir undervist ut fra dine forutsetninger hele tiden og vil uansett ha nytte av dette kurset:)

Pris på Kurset er 2800,- for hele helgen.

Materiell på 600,- kommer i tillegg om du ikke har det selv:)

Fredag er det undervisning fra 18- 21.00. Da skal vi legge grunnlaget og forberede oss til det som skal skje lør og søn og snakke sammen om hva dere ønsker å lære denne helgen.

Lørdag og søndag vil undervisningen vil foregå fra 10.00- 17.00.

Det vil også være mulig å jobbe på atelieret til de sene kveldstimer og kose deg å snakke med likesinnede utover undervisningstiden.

Gjeldende smittevernregler i fbm covid 19 blir overholdt og alle oppfordres til å holde 1 meter regelen:)

Maleveileder Yvonne Rosten har mange års erfaring i veiledning og undervisning av barn, ungdom, voksne og eldre. Hun er også utøvende innen figurativt maleri men også abstrakt og intuitivt maleri og skulptur.

PS: Jeg anbefaler dere å overnatte da det er veldig nyttig  å få være i egen prosess i så lang tid som mulig og jobbe utover kveldene. Da kan det være godt å bare hoppe til køys og få servert fokost dagen etter:))

Bestill overnatting samtidig som dere melder dere på om dere trenger det. Rom koster 700,- pr pers i dobbeltrom m/ frokost. Skal dere ha enkeltrom er det 1200 pr rom m/frokost.

Er du usikker på hva du trenger? Ring å snakk med meg. Får du ikke tak i meg så skriv mld så svarer jeg så fort jeg kan.

Tlfnr er 97176824.

Du trenger: 

Lerret/noe å male på og maling kan dere bestille på KEM.no.

Om dere ikke vil dette kan dere få maling her, plater har jeg også, da legger dere bare til 600,- på prisen for kurset. Dette må bestilles på forhånd så jeg vet hva jeg må handle inn. 

Tørrmat tar dere med dere, vi har et fullt utstyrt kjøkken tilgjengelig for dere så dere kan ordne dere selv og lage mat. 

Kaffe/te/frukt får dere her.

Depositum på 1000,- innbetales ved kursreservasjon.

Kontonr; 45163617432. Resterende betales ved kursstart på samme konto eller vippses på 97176824. 

Bindende påmelding på mileperlen@gmail.com 

En av mine voksne kulturskoleelver jobber her med et portrett som er mørkt og mystisk

En av mine voksne kulturskoleelver jobber her med et portrett som er mørkt og mystisk

Svarthvitt portrett kan også være dramatisk og vakkert og er ikke på noen slags måte mindre vakkert enn portrett i farger. Du velger, jeg hjelper:))

Svarthvitt portrett kan også være dramatisk og vakkert og er ikke på noen slags måte mindre vakkert enn portrett i farger. Du velger, jeg hjelper:))