FOR DEG SOM UNDERVISER STORE OG SMÅ I FORMING OG SOM ØNSKER PERSONLIG OG FAGLIG UTVIKLING. 

 

Kursrekke for pedagoger i private, kommunale barnehager og skoler som trenger redskaper, påfyll og vil fordype seg i formingsfaget.

TEGNING MED KULL:

Dere skal få mulighet til å jobbe med kull og kullets muligheter i to dager. Dette er et materiale du vil lære å bli mer og mer glad i etterhvert som du mestrer mer og mer og forstår hva du kan gjøre med det. Dette er også noe ungene i barnehagen elsker å jobbe med.

Bildene dere ser her er laget av kulturskolelevene mine ved Rana Kulturskole.

BLEKK OG FLYTENDE TUSJ;

Vil du utfolde deg og la det helt uforutsette være med å skape et kunstverk? Da er dette en utrolig morsom måte å jobbe på. Vi jobber fra kaos til orden, assosierer og lar det som vil bli laget dukke opp og forsterkes. Vi vil jobbe med dette 2 dager.

COLLAGE:

Vi skal klippe og lime, rive og male. Vi skal utfolde oss og leke med former, farger tekst, teksturer slik at det blir ditt unike uttrykk.
Dette skal vi jobbe med i 2 dager, dere vil også få muligheten til å kombinere dette med maling.

STREET ART:

Vil du dekorere barnehagen på en annen måte?
Har dere en murvegg ute eller inne som er kjedelig og som trenger oppfriskning?? Da er dette noe for dere.
Har dere bilder eller en ide dere vil ta utgangspukt i? Kan være bilder av barn som gjør noe eller bilder av noe som symboliserer et tema dere jobber med??
Vi forenkler, projekterer og maler på papir slik at når dere skal dekorere i bhg så vet dere akkurat hva som skal gjøres på veggen.

TEGNING MED PASTELL:

Pastellkritt er et flyktig, sanselig og nydelig materiale å jobbe med. Hvordan uttrykket blir på det vi jobber med kommer an på hvilket papir vi jobber på. Disse dagene skal dere få prøve ut typer papir, lære dere å blende farger og jobbe med form. Vi kommer også til å snakke om hvordan dere kan videreføre dette i barnehagen.

FIGURATIVT MALERI:


Her skal du lære hvordan du bruker pensler, forskjellige male teknikker, lære å blende farger, legge lag på lag, lage glans i øyne osv. På dette kurset får du male det du vil, bare det er figurativt og du har et forhold til det. Min oppgave er å veilede deg til et bedre resultat enn det du har trodd var mulig. Det er også din oppgave i fht barna du veileder. 4 dager bruker vi til dette:)

GRAFIKK: laget av Anette Borge

Vi skal jobbe med grafikk på flere måter som vil tilfredsstille både store og små innovatører. Vi skal jobbe med å lage mønster på forskjellige flater som lager forskjellige uttrykk. 2 dager går med til dette kurset.

ANSIKTSMALING

Her skal vi male fjes og sørge for at vi selv kan male barna til forskjellige begivenheter

TEGNING MED AKVARELLBLYANTER:

Akvarellmaling forbinder mange med malerskrin. Men det finnes andre måter å jobbe med akvarell på som vil gjøre dine tegninger mye bedre. Fordelen med å tegne med akvarell blyanter er at du kan velge om du vil male på det eller ikke. Dette gir unike muligheter i uttrykk.
2 dager vil du få til å fordype deg i dette materialet og lære hva som er lurt i forhold til deg selv og barna.

NONFIGURATIVT MALERI:

Her er det flater, former, rytmer, følelser, det intuitive, som skal utfolde seg gjennom lek og forskjellige teknikker.
Dette vil foregå over 3 dager.

RELIEFF:

Vi jobber i 5 dager med design, tekstur, lys og skygge. Vi planlegger, modellerer, limer, lager avstøpninger og monterer avstøpningene. Dette er et prosjekt som vil kunne bygge et unikt miljø i bhg med avstøpninger som som kan monteres samen og danne sansevegger. Gled deg.

Mixed media

Vi jobber med maleri, foto, sjablonger, legger på fortykningsmasse og modellerer og limer på objekter i flaten.

KOMPETANSEHEVING 1

Alle kan forme, tegne og male, det er bare veldig mange som ikke har gitt seg selv en reell sjanse til å mestre det - fordi de har gitt opp før de virkelig HAR begynt. Selvfølgelig er det noen det ligger lettere for enn andre - akkurat som med andre fag. La ikke det stoppe deg.

Hvilken erfaring du har fra før er ikke viktig når du kommer på kurs her på Mileperlen. Det er hva du har lært og mestret når du går ut døra som er viktig. Det er mitt ansvar som veileder å få deg til å oppnå ditt mål. Det er mitt ansvar å gi deg den redskapen og den erfaringen og kunnskapen du trenger for å nå ditt mål.

Det er utrolig hva folk lærer på kort tid om de virkelig går i dybden og slår av den indre kommentatoren som forteller at de ikke kan noe. Du skal kun forholde deg til en ting, å få kontakt med mer av din egen kreativitet og få redskaper som kan hjelpe deg å gjøre det samme for andre. 

Det er ingen tvil om at du er en bedre lærer om du har egen erfaring i det du skal lære bort og skjønner de prosessene som foregår i et menneske mens de kreerer.  Kursene handler om å utvikle ens evne til å virkelig lytte, til seg selv, til andre. Samtidig handler de om å beherske metodikken, redskapene og materialene slik at du alltid er et hode foran de du underviser.

Om du gir en oppgave til et barn og en voksen vil de løse den på forskjellig måte, på sin egen unike måte, ut fra sine egne forutsetninger. Det som er viktig er å hold begge i flytsonen samtidig som du holder dem i en utviklingsprosess så de strekker sin kunnskap og sin konfortsone. Da må du evne å forstå hvor de er og ha stor lyttestyrke i fht hvor langt du kan strekke dem. Har du ikke kontakt med deg selv og forståelse for hva som foregår i din elev er dette ingen enkel affære.  

På kursene får du utfordringer tilpasset deg slik at du personlig utvikler dine egne evner. Når du utvikler deg selv, blir du også en bedre veileder for barna du jobber med fordi du kjenner prosessen innenfra. Barna vil ikke klare det samme som deg og det er heller ikke meningen, men prosessen er den samme, om det er barn, ungdommer eller voksne som jobber i prosess.

Det du lærer her er hvordan du går fram og skaper rom og takhøyde slik at dine elever mestrer mer sammen med deg enn noen ganger før. Når de har opplevd den mestringen er sannsynligheten for at de fortsetter på egen hånd veldig stor:) Min jobb som pedagog er alltid å lage rom, så folk oppdager at de kan mye mer enn de selv har trodd. Både store og små. 

Pris 1400,- pr dag, pr pers, for undervisning + materiell som varierer fra kurs til kurs.

Kursene kan også bestilles dit du er om hele barnehage personalet ønsker et løft, enkeltvis eller som en kursrekke.

Yvonne reiser også med inspirasjonsforedrag om prosessjobbing og hva både store og små kan få til med hensiktsmessige redskap, materialer og veiledning.  

 

Vil du gi ungene en mulighet til å lage de utroligste ting og de voksne en mer givende dag på jobb? Ta kontakt

 

   Kontakt; mileperlen@gmail.com  

 

 http://www.facebook.com/Mileperlen

 

Del denne siden